Τσαλακωμένο φουστάνι

Το μυθιστόρημα του Σταύρου Λαγκαδιανού περιγράφει με άμεσο αλλά και πολύ ποιητικό τρόπο την ζωή και την προσωπικότητα μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας γυναίκας. Δεν είναι τυχαία η ταύτιση της όμορφης κοπέλας του ΄37 με το τσαλακωμένο φουστάνι ως τίτλο της ζωής της. Ο φόβος, η μισαλλοδοξία, ο φθόνος, οι ενοχές κρύβονται στις πτυχές του φουστανιού της.

Η Ελευθερία, η ηρωίδα του βιβλίου, επέμενε να φορά τσαλακωμένο το βυσσινί της φουστάνι. Ποια είναι όμως η Ελευθερία; Μια φυγή από τα καθιερωμένα και νοσηρά ή μια φυγή προς τα ύποπτα, τα άρρωστα, από πάθος και ανομολόγητα όνειρα; Η Ελευθερία των καιρών και των άστοχων αναζητήσεων; Η Ελευθερία από τη συνείδηση και τις ενοχές; Μήπως ένας τόπος που διεκδικεί ως δική του την ανάλογη Ελευθερία; Μήπως η Ελευθερία μιας γυναίκας που ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί ανάμεσα στον έσω και τον έξω κόσμο της; Τι θά ΄θελε να αποφύγει; Τι υπέστη;

ISBN 9789607721884, έκδοση 2003

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σταύρος Λαγκαδιανός γεννήθηκε στον Πειραιά το 1954 και ασκεί την δικηγορία. Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του: «Εν-Δυο Κάτω», Εστία 1985, «Απ’ το ένα ως το 31», Εστία 1988, «Μόνο με τον Άνεμο», Νέα Σύνορα 1994, «Τσαλακωμένο φουστάνι», Ίκαρος 2003.

Παράλληλα με τη λογοτεχνία ασχολήθηκε με την καλλιτεχνική φωτογραφία με κύριο θέμα τις ασπρόμαυρες πόζες-εικόνες τσιγγάνων.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!