Τweet-άροντας Πολιτική

Η «μικρο-έκδοση» αυτή μεταπλάθει τον ψηφιακό κόσμο της πολιτικής σε έντυπο. Περιλαμβάνει επιλεγμένα tweets των τελευταίων δυόμισι χρόνων -από την εκβιασμένη προκήρυξη των εκλογών του 2015 και την είσοδο του Γιώργου Κουμουτσάκου στη Βουλή μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για κείμενα 140 χαρακτήρων που γεννήθηκαν με αφορμή συγκεκριμένα γεγονότα, αλλά σήμερα στέκουν αυτόνομα, εκφράζοντας τη συνολικότερη αντίληψη του Γιώργου Κουμουτσάκου για την πολιτική.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας:

«Το Twitter είναι μέσο προκλητικό. Πάντα ανοικτό. Διαθέσιμο. Σε εσένα αλλά και σε όλους. Προσφέρει την ευκαιρία της πρόκλησης την ίδια στιγμή που παρέχει και την παγίδα της. Όσοι «tweet-άρουμε» πολιτική και πολιτικά έχουμε έρθει αντιμέτωποι και με «επιβραβεύσεις» και με «επιτιμήσεις». Αντιμέτωποι και με τα λάθη μας, με τον παρορμητισμό και τη βιασύνη μας. Η ψηφιακή «δημόσια σφαίρα» μπορεί να αναδείξει έναν πολιτικό. Μπορεί όμως, και να τον τραυματίσει. Ενίοτε θανάσιμα. Ένα tweet φαινομενικά συνοδεύεται από ευκολία. Η πολιτική όμως, οφείλει να μην είναι παρορμητική και επιφανειακή. Η επιλογή της «ανάρτησης» οφείλει να είναι βασανιστική. Τα tweets που έχουν επιλεγεί γράφτηκαν με οδηγό αυτές τις σκέψεις. Κάθε ένα από αυτά είναι μια σφραγίδα. Στον κωδικοποιημένο του λόγο αποτυπώνεται επιγραμματικά η πολιτική μου φιλοσοφία. Η αντίληψή μου για τη Δημοκρατία. Τις προϋποθέσεις της συνύπαρξης. Την πορεία της χώρας. Τις εξωτερικές της σχέσεις. Τη θέση της στον κόσμο. Τη σχέση της με τη σύγχρονη ιστορία. Είμαστε ο λόγος μας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε και τα tweets μας».

ISBN 9789600807639, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος γοητεύτηκε από την πολιτική όταν, το 1974, μαζί με τον πατέρα του, βρέθηκε στις εκδηλώσεις υποδοχής την ώρα της επιστροφής του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελλάδα.

Ακολουθώντας τη νεανική του έμπνευση, επέλεξε να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Διπλωματίας, Στρατηγικής και Άμυνας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών.

Το 1992 ξεκίνησε την πορεία του ως διπλωμάτης, ενώ το 2004 έγινε εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στην κεντρική πολιτική σκηνή μπαίνει το 2009 ως Ευρωβουλευτής. Σήμερα είναι Βουλευτής Β’ Αθηνών και Επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!