Το Βυζάντιο κατά τους παλαιολόγειους χρόνους

Σχέσεις Ανατολής και Δύσεως και αφετηρία του νέου ελληνισμού

Μετά τη δημοσίευση των Πρακτικών του Συνεδρίου με θέμα «Η πρόσληψη της αρχαιότητας στο Βυζάντιο, κυρίως κατά τους Παλαιολόγειους χρόνους», το Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.) διοργάνωσε το 2015 και το 2016 δύο Συνέδρια με θέματα «Το Βυζάντιο κατά τους Παλαιολόγειους χρόνους: Σχέσεις Ανατολής και Δύσεως» και «Ο Μυστράς των Παλαιολόγων, αφετηρία του Νέου Ελληνισμού».

Τα Πρακτικά των Συνεδρίων αυτών περιλαμβάνονται στον τόμο αυτόν, που αποτελεί συνέχεια της εκδοτικής δραστηριότητας του Ινστιτούτου. Ανταποκρινόμενο και στον εκπαιδευτικό του προσανατολισμό, το ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π. οργανώνει, σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Βυζαντινός κόσμος: η σχέση του με την Αρχαιότητα και τον Νεώτερο Ελληνισμό» στον Μυστρά.

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι η διδασκαλία και έρευνα κύριων εκφάνσεων του Βυζαντινού Πολιτισμού στη Φιλολογία, Ιστορία και Τέχνη στη διαχρονία τους και η ανάδειξη του Βυζαντίου ως κομβικού σημείου μεταξύ του Αρχαίου και του Νεοελληνικού πολιτισμού.

ISBN 9789600233117, έκδοση 2017

Συλλογικό έργο

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!