Ξεπεσμένοι άγγελοι

[ γράφει η Παναγιώτα Γκουτζουρέλα ]

Αν μου ζητούσαν να χαρακτηρίσω με μία μόνο λέξη το βιβλίο Ξεπεσμένοι άγγελοι, της Γιώτας Παπαδημακοπούλου, θα χρησιμοποιούσα την λέξη «μεστό». Κι αυτό, διότι καταφέρνει να σου δώσει τόσο πολλά, να φέρει στην επιφάνεια τόσα συναισθήματά σου, να σε καταπλήξει και να σε καθηλώσει!

Αρχικά «γνωρίζεσαι» με την κεντρική ηρωίδα -την Αγγελική. Πόσες λάθος επιλογές μπορεί να κάνει κανείς μέσα σε λίγους μήνες; Ε, η Αγγελική τις κάνει όλες! Σε βγάζει από τα ρούχα σου, θες να την ταρακουνήσεις για να συνειδητοποιήσει τα λάθη της και να τα διορθώσει. Και επειδή δεν έχεις αυτήν την δυνατότητα, διαβάζεις με μανία την μια σελίδα μετά την άλλη, ελπίζοντας ότι η συγγραφέας θα σε λυπηθεί και θα αλλάξει την κατάσταση. Αλλά η Γιώτα Παπαδημακοπούλου δε κάνει τίποτε! Έχει βάλει στόχο να διαλύσει τους ήρωές της μέχρι τελικής πτώσης -και μαζί τους να διαλύσει κι εσένα!

Βιβλίο κυριολεκτικά γεμάτο ανατροπές. Παντού ανατροπές. Υπάρχουν πισωγυρίσματα, αλλά τίποτε ποτέ δεν είναι το ίδιο. Νομίζεις ότι μπορείς να φανταστείς την εξέλιξη και καταλήγεις να πέφτεις από τον 50ο όροφο της ψυχής σου στα τάρταρα!

Μετά από το θυμό για το πόσο ευκολόπιστη και πόσο φοβισμένη να ζήσει είναι η Αγγελική… ξαφνικά αλλάζουν όλα! Ταυτίζεσαι με την ηρωίδα. Μιλάει με λόγια που θα μπορούσα ή θα έπρεπε να είχα πει εγώ. Θα μπορούσα να είμαι εγώ στην θέση της, ο κάθε αναγνώστης ίσως. Στην πορεία της ανάγνωσης, υπήρξαν κάποιες στιγμές που αισθανόμουν ακριβώς σαν την ηρωίδα -αν και αμφιβάλλω ότι θα ενεργούσα πάντα όπως αυτή.

Αλλά δεν τα έχω μόνο με την Αγγελική, είναι και ο Άγγελος που κατάφερε να με ξεσηκώσει! Συμβαίνουν τόσα στη ζωή τους, πονάνε τόσο που… ενεργούν τελείως λανθασμένα! Και το τέλος… συγκλονιστικό! Δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει! Μέχρι και την τελευταία σελίδα τρέμεις για το τι μπορεί να συμβεί!

Το βιβλίο με κέρδισε ολόψυχα. Μου άρεσε η γραφή, με ταξίδεψε η πλοκή. Κι αυτό το ταξίδι, όποιος μπορεί να μου το προσφέρει κερδίζει για πάντα μια θέση στην καρδιά μου…

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!