Χέρτσογκ

Kι αν μου ΄χει στρίψει, τι μ΄ αυτό, σκέφτηκε ο Μόουζες Χέρτσογκ.

Έχοντας ήδη αποτύχει ως δάσκαλος και συγγραφέας, ως πατέρας και σύζυγος, ανακαλύπτει ξαφνικά πως δεν είναι απλώς το θύμα μιας οικογενειακής συνωμοσίας, στην οποία συμμετείχαν η δεύτερη σύζυγός του και ο καλύτερός του φίλος, αλλά, όπως όλοι μας, θύμα μιας ευρύτερης πλεκτάνης που στήνει καθημερινά σε βάρος μας ο σύγχρονος τρόπος ζωής.

Ένα μόλις βήμα πριν από τη νευρική κατάρρευση, καταφέρνει να αντιπαρατεθεί στον κοινωνικό παραλογισμό και στην αναλγησία. Kι ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να ταυτιστεί μαζί του σε αυτή την αντιπαράθεση.

ISBN 9600326134, έκδοση 2000

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Σωλ Mπέλοου (Saul Bellow) γεννήθηκε το 1915 στον Καναδά και μεγάλωσε στο Σικάγο. Σπούδασε κοινωνιολογία και ανθρωπολογία.

Σε όλη του ζωή συνδύασε την πανεπιστημιακή καριέρα με τη λογοτεχνική παραγωγή. Έζησε αρκετά χρόνια στην Ευρώπη. Εκεί άρχισε να Saul Bellowγράφει το τρίτο μυθιστόρημά του Οι περιπέτειες του Ώγκι Μαρτς(1953) με το οποίο απέσπασε το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου των ΗΠΑ για πρώτη φορά. Ακολούθησαν άλλες δύο με τα μυθιστορήματαΧέρ­­τσογκ (1964) και Ο πλανήτης του κυρίου Σάμλερ (1970), ενώ για Το δώρο του Χούμπολντ(1975) απέσπασε το Βραβείο Πούλιτζερ.

Το 1976 τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας «για την κατανόηση του ανθρώπου και τη λεπτεπίλεπτη ανάλυση του σύγχρονου πολιτισμού που συνυπάρχουν στο έργο του». Το 1990 του απονεμήθηκε το Μετάλλιο του Εθνικού Ιδρύματος Βιβλίου των ΗΠΑ για τη διακεκριμένη προσφορά του στα αμερικανικά γράμματα.

Στις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα βιβλία του Η κλοπή (μτφρ. Πέγκυ Βουδούρη, 1990), Η μοναδική (μτφρ. Βασίλης Καλλιπολίτης, 1998), Χέρτσογκ (μτφρ. Δημήτρης Στεφανάκης, 1999), Ραβελστάιν (μτφρ. Δημήτρης Στεφανάκης, 2001), Άδραξε τη μέρα (μτφρ. Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, 2004) και Το θύμα (μτφρ. Μιχάλης Μακρόπουλος, 2007). Πέθανε τον Απρίλιο του 2005.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!