Η ζωή και ο θάνατος της επανάστασης στην Κούβα

Κρατάτε στα χεριά σας ένα βιβλίο απόλυτα πρωτότυπο, εκρηκτικό στο περιεχόμενο του, γραμμένο από έναν απλό Κουβανό χωρικό, ο οποίος, το 1957, για λόγους περισσότερο προσωπικούς παρά ιδεολογικούς, εντάχθηκε ως στρατιώτης στο αντάρτικο που είχε επικεφαλής το Φιντέλ Κάστρο και τον Τσε Γκεβάρα στη Σιέρα Μαέστρο.

Αγωνίστηκε στο πλευρό τους μέχρι τη νίκη της Επανάστασης, ανέλαβε ευθύνες με τους νικητές, στρατολογήθηκε από τον Τσε στην Αφρική και το 1966 έφυγε μαζί του για την «εκστρατεία» στη Βολιβία. Εκεί ο Τσε βρήκε το θάνατο τον επόμενο χρόνο, ενώ αυτός έφυγε απογοητευμένος, πράγμα που δεν τον εμπόδισε να ξαναπάει στη Βολιβία.

Επιστρέφοντας στην Κούβα, τον διόρισαν υπεύθυνο για τη στρατιωτική εκπαίδευση των διεθνών ανταρτών/μαχητών και για επικίνδυνες μυστικές αποστολές. Από αναλφάβητος χωριάτης σε μέλος της Ασφάλειας του Στρατού και αξιωματικός του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Μπενίγνο διήνυσε την έντονη ζωή του μαχητή της Επανάστασης, χαραγμένη από περιπέτειες και κινδύνους.

ISBN 9789604581207, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Darlei Alarcon Ramirez, γνωστός ως «Benigno», γεννήθηκε το 1939 στο Μανσανί-γιο, στην Κούβα.

Είναι αναμφίβολα ένας από τους πλέον άμεσους μάρτυρες της πρόσφατης ιστορίας της χώρας του από το 1958 μέχρι το 1994, έτος κατά το οποίο αυτοεξορίζεται στο Παρίσι, απ’ όπου διηγείται όλες τις πλέον αιματηρές μάχες, αυτές του ένοπλου αγώνα και αυτές της πολιτικής νομενκλατούρας.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!